Fitness Mindenkinek

Életmód és Edzés tanácsok, programok, fogyókúra tippek

Zumba, tánc és edzés egyszerre

Minden korosztálynak egyaránt ajánljuk. Zumbáznak az idősebbek is, de gyerekeknek is szerveznek zumba órákat. Aerob edzés, zene és tánc, amit ez a mozgásforma nyújthat számodra. Táncos párt nem igényel és a koreográfiák betanulása nélkül, az oktató követésével gyakorolható.

A zumba Kolumbiából érkezett hozzánk. Az aerobik lépésein kívül tánclépésekből áll és minimális hastánc elemet is elrejtettek benne. A salsából, merengueból, reggaetonbólvett elemekből épül fel. Ahogy átszellemülünk a latin zene ritmusára nem is érezzük, hogy edzésmunkát végzünk. Az alacsony és nagy intenzitású mozgások váltakozásával, egy táncos fitness parti részesei lehetünk.

A Despacito zumbásított változata.

A zeneszámok úgy váltják egymást, hogy az ütemesebbet lassabb tempójú követi, hogy pihenés nélkül mozoghassuk végig. Ennek ellenére a kezdőknek ajánlott a fokozatosság. Az első órák így is kimerítőek, de a szabad mozgás, a külvilágtól való elszakadás feltölti lelkünket, szervezetünk új erőt kap. Rövid idő alatt, könnyen elsajátítható.

Rendkívül szórakoztató és kifejezetten hatásos, mert a pulzusszám végig az aerob tartományban mozog. Egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy elköteleződtünk és már pár kilóval könnyebben, lazábban nyomjuk a korreográfiákat.

Az edzés minden eleme megjelenik benne: a kardio, izomerősítés, zsírégetés , egyensúlyfejlesztés, miközben egyre rugalmasabbak leszünk, megnő állóképességünk. Az órák általában 60 percesek, ami alatt 3-500 kalóriát garantáltan elégetsz.

A látott mozgás saját testünkre történő leképezése, a koreográfiák memorizálása gondolkodásunkat és figyelmünket is fejleszti, segítségével idősebb korban is frissen tarthatjuk agyműködésünket. Ahogy a nehezebb kombinációk rendszeres ismétlésével a merev, darabos mozdulatok átalakulnak, úgy kezdjük el egyre inkább élvezni a mozgást s egy-egy  begyakorolt, letáncolt koreográfia után észre sem vesszük, hogy pereg az edzésidőnk, nő az elégetett kalória  mennyisége, mégsem fáradunk el.

Mindezek mellett kiválóan oldja a szürke hétköznapok problémáiból táplálkozó stresszt.

Reméljük megkaptad a kedvet a zumba órák elkezdéséhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessmindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr3613711832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fitness Mindenkinek

Életmód és fogyókúra tanácsok, edzés módszerek, gyakorlatok bemutatása, fitness program ajánló, csoportos edzés lehetőségek ismertetése, ajánlók, érdekességek a sport és a mozgás világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása