Fitness Mindenkinek

Életmód és Edzés tanácsok, programok, fogyókúra tippek

Hot Iron edzés
Miért hatékonyabb, mint az aerobic?

A nők rengeteget képesek szenvedni azért, hogy egy kicsit is közelebb kerüljenek az álomalakhoz. A Hot Iron erre hatékony megoldást kínál, de jobb, ha tudjuk: ehhez ezért rendesen meg is kell dolgozni.

A legtöbb, mai divatos zsírégető módszer a komolyabb erőfeszítések nélküli súlyvesztést kínálja – több-kevesebb sikerrel –, a Hot Iron nem ezt az iskolát követi, közel sem nevezhető lazának és egyszerűnek.

Itt igen komolyan meg kell dolgoztatni az izmokat, cserébe viszont gyors és látványos eredményt ad: rövid időn belül megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, miközben igazán vonzó, feszes izomzatra tehetünk szert.

Kissé hasonlít a konditermi mozgásra, azzal a különbséggel, hogy itt csoportban, zenére edzünk. Legfőbb előnye, hogy sokkal hatékonyabb, mint bármely más aerobic edzés. Sokan azt hiszik, hogy ha elmennek a konditerembe, például futópadra, vagy egy egyszerű alakformáló órára, akkor a zsírégetés maximális lesz, de valójában nem így van. Ezt a tévhitet el szeretném oszlatni: ekkor más az edzés hatásmechanizmusa, mivel összességében alacsonyabb pulzusszámmal dolgozunk.

A Hot Iron edzéssel azonban folyamatosan magasan tartjuk a pulzusszámot, ennek eredménye, hogy itt az óra alatt nincs zsírégetés, mivel máshonnan nyeri az energiát a szervezet (pl. szénhidrátokból), viszont az utána történő regeneráció közben jóval intenzívebb a zsírbontás, mint máskor. Éppen ezért már heti két edzéssel is jelentős eredmény érhető el már 8-10 héten belül is. A fejlődés pedig folyamatos, ugyanis ha már hozzászoktunk az adott súlyhoz, nehezíthetünk rajta.

Ha bővebben érdekel a Hot Iron, olvasd el a teljes cikket az alábbi linkre kattintva: Hot Iron edzés

A cikk szerzője Tarcsi Bence Hot Iron instruktor

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessmindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr9013549207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fitness Mindenkinek

Életmód és fogyókúra tanácsok, edzés módszerek, gyakorlatok bemutatása, fitness program ajánló, csoportos edzés lehetőségek ismertetése, ajánlók, érdekességek a sport és a mozgás világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása